Tea tree olie, wat is de werking?

tea tree olie

Tea tree olie, wat is de werking?

aromatherapie
5
(2)

Tea tree olie

Hallo daar, Green Souls fanaten!

In deze blogpost wil ik jullie graag wat meer vertellen over het wondermiddel dat tea tree olie heet en hoe je dit kunt gebruiken om je huid te laten stralen en je gezondheid te verbeteren.

Wat is tea tree olie eigenlijk?

Dit natuurlijke product wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia boom, die voornamelijk te vinden is in Australië. Het is al eeuwenlang een favoriet van de Aboriginals van Australië, die het gebruiken voor allerlei doeleinden, van het behandelen van infecties tot het verzachten van huidirritaties.

de werking van tea tree olie

Maar wat zijn nu eigenlijk de redenen om tea tree olie te gebruiken?

Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Het heeft antimicrobiële eigenschappen: Wat kan helpen om bacteriën, virussen en schimmels te bestrijden. Dit maakt het bijvoorbeeld geschikt voor het behandelen van acne, luizen en voetschimmel.
  • Het verzacht huidirritaties: Het kan helpen om huidirritaties te verminderen, zoals eczeem, psoriasis en contactdermatitis.
  • Het kan helpen bij het genezen van wondjes: Het kan het herstelproces van wondjes versnellen en infecties helpen voorkomen.
  • Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen: Het kan helpen om ontstekingen te verminderen, wat het bijvoorbeeld geschikt maakt voor het behandelen van spierpijn en vermoeide voeten.
  • Het kan helpen bij het verminderen van hoofdluis: Door de antimicrobiële eigenschappen kan het helpen om hoofdluis te bestrijden.

Er zijn tal van manieren om tea tree olie te gebruiken.

Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Voeg een paar druppels toe aan je shampoo of conditioner om de gezondheid van je hoofdhuid te verbeteren en om hoofdluis te bestrijden.
  • Maak een mondspoeling om tandplak en ontstekingen in de mond te verminderen.
  • Voeg een paar druppels toe aan een glas water om een ontsmettende keel spoeling te maken.
  • Maak een lotion met om huidirritaties te verminderen en het herstel van wondjes te versnellen.
  • Voeg een paar druppels toe aan een warm bad om spierpijn te verminderen en om de gezonde huid te behouden.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat tea tree olie sterk geconcentreerd is en daarom moet worden verdund voordat het op de huid wordt aangebracht. Je kunt bijvoorbeeld een paar druppels mengen met een carrier olie, zoals jojoba olie of amandel olie, voordat je het op je huid aanbrengt. Ook is het belangrijk om te onthouden dat tea tree olie niet geschikt is voor gebruik op de ogen. Als je tea tree olie per ongeluk in je ogen krijgt, spoel deze dan meteen met lauw water uit.

tea tree olie kalknagels

Conclusie:

Tea tree olie een krachtig natuurlijk product dat vele voordelen heeft voor zowel de gezondheid als de schoonheid. Het kan worden gebruikt om huidirritaties te verminderen, wondjes te genezen, spierpijn te verminderen en zelfs hoofdluis te bestrijden. Als je van plan bent om het te gaan gebruiken, vergeet dan niet om het te verdunnen en om het niet in je ogen te krijgen.

Ik hoop dat dit blogpostje je wat meer inzicht heeft gegeven in de vele voordelen van deze olie en hoe je het kunt gebruiken. Probeer het eens uit en ervaar zelf de kracht van dit heerlijke, natuurlijke product!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 2

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 All rights reserved​

Made with ❤ by JK websolutions