Veganistische cosmetica is bij Green Souls niet zomaar een trend, ik vervaardig mijn producten met absolute overtuiging zonder dierlijke grondstoffen! Want onze liefde voor dieren houdt niet op bij onze huisdieren. Er zijn geweldige plantaardige en synthetische varianten van dierlijke grondstoffen. Zo gebruiken ik kokosmelkpoeder in plaats van melkpoeder, plantaardige emulgatoren of puur plantaardige oliën.

Daarnaast vind je in mijn producten geen palmolie of grondstoffen die palmolie bevatten. Maar waarom geen palmolie? Palmolie is tegenwoordig de meest gebruikte plantaardige olie ter wereld. Momenteel wordt er zo’n 60 miljoen ton per jaar geproduceerd! Het is vooral te vinden in voeding en cosmetica. Oliepalmen groeien het best in de gedraineerde junglegrond van de regio Azië-Pacific. Zeer grote delen van het regenwoud worden gekapt om plaats te maken voor de oliepalmplantages! Dit betekent de vernietiging van het leefgebied van tal van zeldzame diersoorten en oerwoudvolken. Daarnaast komt er een grote hoeveelheid CO2 vrij als gevolg van bijvoorbeeld slash and burn.

Mijn producten worden thuis in mijn keukentje gemaakt zonder dierproeven! Ook laat ik geen dierproeven uitvoeren. Ik heb een groot aantal lieve mensen om mij heen die altijd bereid zijn om de nieuwe producten te testen. Natuurlijk hoort mijn eigen huid er ook bij 😉

Al mijn producten worden met liefde met de hand en zo vers mogelijk gemaakt. Daarom kunnen de kleur, vorm en decoratie van de producten en de levertijden variëren.

Ik hecht veel belang aan huidvriendelijke, verzorgende producten en gebruiken voornamelijk natuurlijke grondstoffen.

Sinds de oprichting van Green Souls verwerk ik voornamelijk koudgeperste oliën en vetten uit de biologische productie.

De conservering van de producten is parabenenvrij! Als een product geconserveerd moet worden, gebruik ik een conserveringsmiddel dat is goedgekeurd voor natuurlijke cosmetica..

Ik gebruik zachte, huidvriendelijke plantaardige oppervlakteactieve stoffen.

Voor het verzenden van de pakketten gebruik ik vaak verpakkingsmateriaal dat ik zelf heb ontvangen. Deze dozen of het vulmateriaal kunnen meestal heel gemakkelijk worden gerecycled.