Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
aromatherapie

Aromatherapie werkt met essentiële oliën. Omdat deze zeer geconcentreerd zijn, moeten ze in de meeste gevallen worden verdund voordat ze kunnen worden gebruikt. De geur van de etherische oliën speelt ook een belangrijke rol, aangezien we deze geuren inademen en ze accepteren of afwijzen.

Harmonisatie van lichaam en geest – aromatherapie is gebaseerd op een holistische benadering. Centraal staat het voorkomen en in stand houden van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Een massage met op jouw behoefte gebasseerde etherische oliën en wordt gegeven met een iets zachtere druk dan wat u wellicht kent van een klassieke massage.

Ik gebruik alleen hoogwaardige, echte etherische en vette oliën. Ik let op biologisch geproduceerde oliën of, in het geval van bepaalde etherische oliën, op gecertificeerde wilde collectie.

We bespreken je zorgen in detail en definiëren samen mogelijke toepassingen. Dan laat ik je kennismaken met geschikte etherische oliën waaruit je de juiste uit kunt kiezen. Daarna volgt de toepassing in mijn praktijk en/of u ontvangt de producten voor zelftoepassing thuis. Alles wat we bespreken is vertrouwelijk.

Etherische oliën werken direct – je ademt ze in en je limbisch systeem reageert direct met positieve of negatieve associaties.

De vette oliën worden voornamelijk verkregen uit de vruchten van planten (bijv. kokosnoot, avocado, amandelen). Essentiële oliën worden verkregen uit een grote verscheidenheid aan plantendelen (bijvoorbeeld bloesems, bladeren, hars).

Bij de toepassing vormen de vette oliën vaak de dragerstof, terwijl de etherische oliën de “werkzame stof” vertegenwoordigen. Het zou echter aanmatigend zijn om te geloven dat de vette oliën zelf geen enkel effect hebben. Het tegenovergestelde is het geval, daarom moeten de twee stoffen op elkaar worden afgestemd.

Natuurvoeding bij Green Souls is gebaseerd op het principe van het eten van verse, onbewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan natuurlijke voedingsstoffen. Het is een levensstijlbenadering die gericht is op het optimaliseren van gezondheid en welzijn door middel van bewuste en evenwichtige voedingskeuzes.

Natuurvoeding gaat verder dan strikte diëten. Het is geen tijdelijke maatregel, maar eerder een blijvende levensstijl. In plaats van rigoureuze beperkingen biedt natuurvoeding flexibele en duurzame voedingsrichtlijnen die aansluiten bij individuele behoeften en voorkeuren.

Tijdens een consult bij Green Souls bespreken we jouw huidige eetpatronen, doelen en eventuele gezondheidsuitdagingen. Samen creëren we een op maat gemaakt voedingsplan dat past bij jouw levensstijl en gezondheidsbehoeften.

Het natuurvoedingsadvies is flexibel en gericht op wat het beste is voor jou. Hoewel er geen strikte vermijdingen zijn, kunnen we samen kijken naar voedingsmiddelen die mogelijk een negatieve invloed hebben op jouw gezondheid en welzijn.

Natuurvoeding voorziet je lichaam van essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor herstel en optimaal functioneren. Door bewuste keuzes te maken in wat je eet, ondersteun je je zelfgenezend vermogen, verminder je ontstekingen en bevorder je een gezonde spijsvertering.

Ja, natuurvoeding is geschikt voor mensen van alle leeftijden en gezondheidsniveaus. Het wordt aangepast aan individuele behoeften, zodat het voor iedereen toegankelijk en haalbaar is.

Neem eenvoudig contact op via telefoon, email, of het contactformulier, en ik plan graag een consult in dat past bij jouw agenda en behoeften.

Heb je nog meer vragen of wil je meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik sta klaar om je te begeleiden op jouw reis naar welzijn met natuurvoeding.

Kruidengeneeskunde, ook bekend als fytotherapie, maakt gebruik van planten en kruidenextracten om gezondheidsproblemen te behandelen en welzijn te bevorderen. Het put uit de geneeskrachtige eigenschappen van planten voor therapeutische doeleinden.

Kruidengeneeskunde richt zich op natuurlijke remedies en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het verschilt van reguliere geneeskunde, die vaak synthetische medicijnen gebruikt.

Kruidengeneeskunde kan worden toegepast bij een breed scala aan aandoeningen, waaronder spijsverteringsproblemen, stress, slapeloosheid, huidproblemen, en meer. Het is echter belangrijk om individuele behoeften en reacties in overweging te nemen.

Tijdens een consult bespreken we jouw gezondheidsgeschiedenis, huidige klachten en doelen. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk kruidenplan op dat is afgestemd op jouw behoeften.

In handen van een ervaren kruidengeneeskundige zijn kruiden over het algemeen veilig. Ik evalueer echter altijd mogelijke interacties met medicijnen en nemen individuele gezondheidsfactoren in overweging.

Nee, je moet nooit stoppen met voorgeschreven medicijnen zonder overleg met jouw arts. We kunnen echter bespreken hoe kruidengeneeskunde aanvullend kan zijn op jouw huidige behandelplan.

Ja, kruidengeneeskunde is geschikt voor mensen van alle leeftijden en gezondheidsniveaus. We passen onze benadering aan om aan jouw unieke behoeften te voldoen.

Heb je meer vragen of wil je meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik kijk ernaar uit om je te begeleiden op jouw pad naar welzijn met kruidengeneeskunde.

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions