Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
aromatherapie

Aromatherapie werkt met essentiële oliën. Omdat deze zeer geconcentreerd zijn, moeten ze in de meeste gevallen worden verdund voordat ze kunnen worden gebruikt. De geur van de etherische oliën speelt ook een belangrijke rol, aangezien we deze geuren inademen en ze accepteren of afwijzen.

Harmonisatie van lichaam en geest – aromatherapie is gebaseerd op een holistische benadering. Centraal staat het voorkomen en in stand houden van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Een massage met op jouw behoefte gebasseerde etherische oliën en wordt gegeven met een iets zachtere druk dan wat u wellicht kent van een klassieke massage.

Ik gebruik alleen hoogwaardige, echte etherische en vette oliën. Ik let op biologisch geproduceerde oliën of, in het geval van bepaalde etherische oliën, op gecertificeerde wilde collectie.

We bespreken je zorgen in detail en definiëren samen mogelijke toepassingen. Dan laat ik je kennismaken met geschikte etherische oliën waaruit je de juiste uit kunt kiezen. Daarna volgt de toepassing in mijn praktijk en/of u ontvangt de producten voor zelftoepassing thuis. Alles wat we bespreken is vertrouwelijk.

Etherische oliën werken direct – je ademt ze in en je limbisch systeem reageert direct met positieve of negatieve associaties.

De vette oliën worden voornamelijk verkregen uit de vruchten van planten (bijv. kokosnoot, avocado, amandelen). Essentiële oliën worden verkregen uit een grote verscheidenheid aan plantendelen (bijvoorbeeld bloesems, bladeren, hars).

Bij de toepassing vormen de vette oliën vaak de dragerstof, terwijl de etherische oliën de “werkzame stof” vertegenwoordigen. Het zou echter aanmatigend zijn om te geloven dat de vette oliën zelf geen enkel effect hebben. Het tegenovergestelde is het geval, daarom moeten de twee stoffen op elkaar worden afgestemd.

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions