Bindweefselmassage

bindweefselmassage

Bindweefselmassage

aromatherapie
Bindweefselmassage is een vorm van reflexologie. Lokale spanningen en verklevingen worden opgeheven met behulp van speciale grijptechnieken. Daarnaast is er een lange-afstandseffect op de inwendige organen en het zenuwstelsel.

Wat is bindweefsel precies?

Bindweefsel omvat huid, hypodermis, pezen, ligamenten en fascia. Dit complexe systeem wikkelt zich als een beschermhoes om het lichaam en beschermt het tegen verwondingen door stoten of slagen, maar ook tegen thermische prikkels.

Het bindweefsel voorkomt dat de inwendige organen verschuiven en reguleert de lichaamswarmtebalans en -circulatie door de bloedvaten samen te trekken en uit te zetten. Als het bindweefsel door een operatie of gebrek aan lichaamsbeweging aan elkaar plakt, ontstaan ​​er spanningen en soms zelfs zichtbare deukjes in de huid (cellulitis).

Bij welke klachten helpt een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage maakt plaatselijke verklevingen los, heeft een regulerende werking op het zenuwstelsel en bereikt ook de inwendige organen via de zogenaamde “cutiviscerale reflexboog”.

In principe wordt de bindweefselmassage met succes toegepast bij orthopedische, internistische, neurologische en gynaecologische klachten. Het heeft een positief effect bij reuma en artrose, evenals bij spinale problemen, maar wordt ook aanbevolen bij spijsverteringsproblemen en aandoeningen van de luchtwegen. Het is ook geschikt voor patiënten met menstruatieproblemen of terugkerende blaasontstekingen. Andere toepassingsgebieden zijn vaatziekten, migraine, slaapstoornissen en het verminderen van stress.

Dit staat je te wachten bij een bindweefselmassage

Tijdens een bindweefselmassage beweegt de masseur met de vingers de huid en het onderhuidse weefsel. Er worden speciale grijptechnieken en strijkbewegingen gebruikt.

De aanpak is intens maar niet pijnlijk, waardoor je lichaam kan ontspannen tijdens de sessie. Uiteraard zal ik  de intensiteit van de massage aanpassen aan uw persoonlijke reactie. Na de massage kan de huid op de behandelde gebieden wat rood zien, dit kan soms tot wel twee dagen duren. Omdat de bindweefselmassage het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert, gaat het vaak gepaard met bijwerkingen zoals een verhoogde drang om te plassen, vermoeidheid, lichte misselijkheid of hevig zweten. Veel patiënten melden dat ze na een bindweefselmassage bijzonder diep slapen en veel meer ontspannen wakker worden dan normaal. Op de lange termijn wordt het bindweefsel steviger en soepeler, wordt de spanning verminderd en kan zelfs cellulitis op deze manier worden verminderd.

Bij een bindweefsel massage komen afvalstoffen los die zich door de spanning langere tijd hebben opgehoopt in je lichaam. Daarom raad ik aan voldoende water te drinken in de dagen na de behandeling, zodat het lichaam deze afvalstoffen kan afvoeren.

Wat zijn de contra-indicaties voor bindweefselmassage?

Zelfs als de behandeling meestal geen noemenswaardige bijwerkingen heeft, zijn er enkele ziekten en gezondheidsbeperkingen waarbij u zich moet onthouden van een bindweefselmassage. De reden hiervoor is de relatief intense mechanische belasting waaraan uw weefsel wordt blootgesteld door de verschillende massagetechnieken.

Uitsluitingscriteria:

  • Ziekten van het cardiovasculaire systeem
  • trombose
  • acute koorts
  • tumor ziekten
  • open wonden
  • acute ontsteking
  • acuut weefselletsel

Hoe werkt mijn bindweefselmassage? Deze therapie is een aanvullende behandeling die de lopende genezingsprocessen in het lichaam ondersteunt. Ik stem de massage individueel af op mijn klanten en ik voer vooraf een gedetailleerd voorgesprek. Vervolgens ontwerp ik de massagesessie die het beste bij je past en bepaal ik hoe u zich tijdens de therapie het beste kunt positioneren.  Voor mijn behandelingen gebruik ik natuurlijke, biologische essentiële oliën • Geen kleurstoffen • Geen conserveringsmiddelen • Geen parfum • Geen gluten • Geen grondstoffen op basis van minerale olie.

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions