Massageschaamte

Massageschaamte

Massageschaamte

aromatherapie
0
(0)

Massageschaamte: Een Uitdaging om Te Overwinnen – Massage Verwelkomt Elke Vorm, Maat en Huidtype

Waarom zou ik me druk maken over welke onderbroek je draagt?

Onlangs verwelkomde ik een nieuwe klant in mijn praktijk die al in jaren geen massage meer had gehad. Ze vertelde me dat ze er altijd van had genoten, maar dat ze in de loop der jaren wat kilo’s was aangekomen en daardoor aarzelde om een afspraak te maken. ‘De drempel leek steeds hoger te worden,’ zei ze.”

Massageschaamte

Wat ik wel eens hoor van klanten is dat ze zich schamen voor hun lichaam. Ze durven zichzelf niet meer bloot te geven, ze vinden zichzelf te dun of te dik, ze vinden dat ze te veel lichaamsbeharing hebben, moedervlekken, huidproblemen ect. Hierdoor durven zij zich niet te laten masseren.  

Wat ik ook vaak hoor is: “Sorry, ik had geen tijd om mij te scheren, let niet op die gaten in mijn sok, let niet op al die bultjes, putjes of weet ik veel wat, of sorry ik had geen bij elkaar passend ondergoed meer in de kast.”

Lieve schat, wist je dat de meer dan de helft van de vrouwen ontevreden is met hun uiterlijk en ruim 20% zich schaamt voor zijn eigen lichaam.

Hier is mijn weerlegging van de meest voorkomende lichamelijke angsten:

Ik heb striae/littekens/acne/lichaamshaar/lelijke voeten etc.

Dat geldt ook voor iedereen. Nee echt. Het is eerlijk gezegd ongebruikelijk om aan iemand te werken die geen van deze waargenomen ‘gebreken’ heeft, dat ik nog verbaasder ben als ik iemand zie die dat niet heeft. Voor mij zijn dit geen gebreken; het is maar hoe je eruit ziet. Ik heb niet de emotionele energie om iedereen te beoordelen op littekens, harige ruggen of rare voeten. Ik heb andere, belangrijkere dingen om over na te denken, bijvoorbeeld het oplossen van de puzzel die je lichaam is. En voor iedereen die zich specifiek zorgen maakt over zijn voeten: alle voeten zijn raar. Stof de sok pluisjes van je tenen en relax. 

Ik ben te dik

Waarschijnlijk niet. Mijn tafel heeft een gewichtscapaciteit van 300 kilo, statisch 900 kilo, en hoewel sommige mensen dat misschien overschrijden, zullen de meesten dat niet doen. Lichaamsvet is meestal zacht en gemakkelijk te masseren. Gewichtsproblemen werden vroeger gezien als een teken van luiheid of overdadigheid, maar we weten nu dat de meeste gewichtstoename wordt veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden, schildklieraandoeningen, onjuiste voedingsvoorlichting, depressie, stress of gewoon verdomde genetica. Geen van deze dingen zijn redenen waarom je niet van een massage kunt genieten. Massage kan zelfs helpen bij het afvallen, als dat je doel is, omdat het de geluk hormonen stimuleert, stress vermindert en je weer helpt in contact te komen met je lichaam. En, zoals eerder gezegd, ik heb niet de intentie of de neiging om mensen te beoordelen. 

massage schaamte

Ik heb acne op mijn lichaam en het is gênant

Dat geldt ook voor de meeste mensen. Zelfs veel van mijn cliënten zonder gezichtsacne hebben acne op hun rug, en sommige mensen hebben overal een beetje acne. Je bent waarschijnlijk in de minderheid als je geen acne op je billen hebt. Als je vaak last hebt van cystische acne (grote, pijnlijke puistjes), kun je het beste wachten tot de acne is gekalmeerd voordat je je kunt laten masseren, of mij vertellen waar de pijnlijkere bultjes zich bevinden, zodat ik deze kan vermijden. 

Ik heb haar dat uit mijn haarzakjes groeit

Dat is nogal jammer. Grapje, we zijn zoogdieren! Ik merk pas dat mijn cliënten stoppels hebben nadat ze zich ervoor hebben verontschuldigd, wat mij een beetje verbijstert. Je haar is jouw haar. Scheer ze, was ze, laat ze groeien, vlecht ze. Het is aan jou en je hoeft het niet uit te leggen. Ja, zelfs als je ongewoon harig bent, zelfs als je donker haar hebt, bla bla bla. Reclames voor scheermessen zeggen misschien iets anders, maar je bent hoe dan ook een geweldig mens.

Ik kan niet naakt zijn voor iemand, ook al lig ik onder een laken

Sommige van mijn klanten laten hun ondergoed aan tijdens de massage, terwijl andere klanten deze het liefst uittrekken. (Voor mijzelf vind ik het fijner als de klant zijn onderbroek aanhoudt). Sommige mensen voelen zich ongemakkelijk of bescheiden en dragen liever wat kleding. Als dit je tegenhoudt, kun je altijd een comfortabele, makkelijk te combineren outfit aantrekken, zoals een sportbroekje en een tanktop. Ik heb genoeg klanten gehad die een bepaalde outfit hadden die ze graag droegen om zich op hun gemak te voelen. En maak je geen zorgen, ik zal je nooit helemaal naakt laten liggen. Je wordt volledig bedekt door zachte badhanddoeken, alleen het gebied waaraan wordt gewerkt wordt niet bedekt. Ik zou nooit willen dat je je ongemakkelijk voelt tijdens je massage, dus welk niveau van uitkleden voor jou comfortabel is, vind ik prima.

Ik hou er niet van om aangeraakt te worden

Dit kan een probleem zijn, maar het is eigenlijk gemakkelijker om er mee om te gaan dan je zou denken. Sommige mensen voelen zich meer op hun gemak bij onaangekondigde aanrakingen, zoals willekeurige knuffels van collega’s, en vinden het gemakkelijker om te masseren omdat het gepland en op duidelijke voorwaarden is. Sommige mensen voelen zich nooit echt op hun gemak bij aanraking, maar hebben lichaamswerk nodig om zich beter te voelen en de fysieke stress van hun werk ongedaan te maken. Voor deze klanten bied ik graag sessies van een half uur aan, waarbij ik alleen werk op het gebied dat dit het meest nodig heeft. Het kan zijn dat je je na verloop van tijd op je gemak voelt, of dat je het gelukkigst bent met kortere, gerichte massages. 

Ik heb een zeldzaam huidprobleem of gezondheidsprobleem

Dit vereist wat nadenken, omdat sommige gezondheidsproblemen niet door massage kunnen worden verholpen. Als jouw arts zegt dat je niet besmettelijk bent en dat massage veilig voor je is, leg dan eventuele problemen aan mij uit, bijvoorbeeld of je lichtere druk nodig hebt of dat bepaalde gebieden vermeden moeten worden. Als je worstelt met iets ongewoons, weten ik er misschien niet alles van, maar ik ben wel bereid om dit te leren.

Ik weet niet waar ik over moet praten/ik voel me ongemakkelijk bij stilte

Ik neem de signalen van jou over, dus als je even wilt uitrusten en stil wilt zijn, is dat prima, en als je je hart moet luchten om wat je op dat moment bezig houd, is dat ook prima. Waarschijnlijk houdt ongeveer de helft van mijn cliënten ervan om te praten en de andere helft om in slaap te vallen, terwijl andere cliënten de ene sessie spraakzaam zijn en de volgende sessie stil. Het is jouw tijd, dus jij kunt beslissen of je wilt praten of niet. 

Dus om het samen te vatten: als je jezelf om welke reden dan ook ongemakkelijk voelt in jouw lichaam, neem dat dan als reden om een ​​massage te krijgen, en niet om het te vermijden. Als je worstelt met schaamtegevoelens over je lichaam, kan massage een geweldige manier zijn om weer in contact te komen en je lichaam te zien voor wat het is: je oudste en belangrijkste vriend.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 All rights reserved​

Made with ❤ by JK websolutions