8 Alledaagse Schoonheden om Vandaag Nog van te Genieten

bewegend water

8 Alledaagse Schoonheden om Vandaag Nog van te Genieten

aromatherapie
0
(0)

Ontdek de Schoonheid om je Heen

Om een kenner van schoonheid te worden, hoeven we alleen maar onze ogen te openen en te zien wat er recht voor ons ligt. Een fantastische en verrassend eenvoudige manier om meer rijkdom en betekenis aan ons leven toe te voegen, is door een liefhebber van alledaagse schoonheid te worden. Veel mensen besteden geld en tijd aan het najagen van een beter leven, maar slechts weinigen benaderen het geschenk van schoonheid met de juiste focus.

Waarom is dat eigenlijk? Nou, ten eerste biedt schoonheid vandaag de dag zoveel. In tegenstelling tot de directe bevrediging van sociale media, lekker eten of materiële rijkdom, openbaart schoonheid zich langzaam aan degenen die er een gevoel voor ontwikkelen. Neem bijvoorbeeld een kunstwerk, complexe muziek of prachtige architectuur. Ja, ze bieden genoeg plezier voor de nieuweling, maar ze onthullen nog veel diepere lagen van schoonheid voor degenen die de tijd nemen om de nuances te begrijpen.

Waardering ontwikkelen voor alledaagse schoonheid is niet voorbehouden aan de slimsten of meest verfijnden onder ons. Het is niet zoals het worden van een wijnkenner of een fijnproever; het hoeft niet pretentieus te zijn of veel geld te kosten. Ik zou zelfs durven beweren dat de meest verbluffende schoonheid ter wereld gratis beschikbaar is.

Vaardigheden om Schoonheid te Herkennen

Wat zijn de vaardigheden die je nodig hebt om je studie van schoonheid te ontwikkelen?

1. Het Vermogen om Volledig Aanwezig te Zijn

Vaak missen we schoonheid omdat we te snel gaan of omdat onze geest elders is. Neem de tijd om rustig aan te doen en wees aanwezig voor wat er voor je ligt.

2. Het Vermogen om op te Merken

Je hoeft geen diepe waarheden te ontdekken om schoonheid te herkennen. Gewoonweg opmerken wat je raakt, wat interessant, ongewoon of verrukkelijk is, is voldoende.

3. Het Vermogen om te Genieten

Na het creëren van mentale ruimte om schoonheid op te merken, komt het moment om ervan te genieten. Maak het niet ingewikkelder dan nodig. Genieten betekent simpelweg er volledig van te genieten. Denk nostalgisch of romantisch over de schoonheid voor je en laat jezelf meeslepen door het verhaal van hoe essentieel schoonheid is voor menselijke bloei. Hoe levendiger onze ervaring, hoe meer we ervan zullen genieten.

ondergaande zon

Voorbeelden van Alledaagse Schoonheid

Dus, wat zijn enkele voorbeelden van alledaagse schoonheid om van te genieten?

  1. De verwondering van een spelend kind. Zie de energie, de eindeloze nieuwsgierigheid en de kinderlijke maniertjes van het kind.
  2. De kleuren van een zonsopgang of zonsondergang. Geen twee zijn ooit hetzelfde. Laat je verrassen door de vele kleurschakeringen en hoe ze in elkaar overlopen.
  3. De smaak en geur van voedsel. Let op de emoties en herinneringen die ze oproepen. Catalogiseer mentaal het gevoel van verwachting en het gevoel van pure gelukzaligheid vanaf die eerste paar happen.
  4. De warmte van fysieke aanraking. Laat de warmte van het lichaam van iemand anders je troosten en let op de subtiele manieren waarop elke knuffel, handdruk en omhelzing van persoon tot persoon verschilt.
  5. De rust van bewegend water. Er zijn maar weinig dingen die de geest beter kalmeren dan een zachte stroom water in een natuurlijke omgeving. Binnen de sereniteit is een explosie van leven waar te nemen.
  6. Het geluid van aangename muziek. Denk eens na over de manieren waarop aaneengeregen geluiden zulke krachtige ervaringen kunnen creëren. Geluid kan energie geven en inspireren. Wat nog verrassender is, het kan ons tot tranen toe ontroeren.
  7. De intriges van een goed verhaal. Of het nu een boek, tv-programma of film is, de kracht van een goed verhaal staat buiten kijf. Neem geen genoegen met passieve betrokkenheid; let op wat ervoor zorgt dat je van het verhaal geniet en hoe het je boeit.
  8. De pracht van de natuur. Bijna elke plant, dier, insect en paddenstoel kan een gevoel van schoonheid opwekken als je even de tijd neemt en goed kijkt.

Een schoonheidskenner zijn, is niet iets dat je aan je to-do-lijst kunt toevoegen, en je hoeft je geen zorgen te maken over ‘het goed doen’. De nuttigste manier om erover na te denken is als een ander pad dat je kunt volgen op het spoor van het leven. Het pad van het ervaren van schoonheid is misschien iets langzamer, maar de uitzichten zijn beter.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2022 All rights reserved​

Made with ❤ by JK websolutions