Green Souls

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van fytotherapie (kruidengeneeskunde) en behoort tot de complementaire geneeswijzen. Het omvat de behandeling van aandoeningen en ziekten met essentiële oliën gewonnen uit geselecteerde aromatische planten en wordt gebruikt door getrainde aromatherapeuten.

Zoals oude geschriften aantonen werden aromatische planten al gebruikt voor therapeutische en rituele doeleinden in oude beschavingen in het Middellandse Zeegebied en in Azië. In de Middeleeuwen werden etherische oliën gewaardeerd als bescherming tegen de pest. De traditie van de kloostertuinen laat ook zien hoe lang aromatische planten al worden gebruikt om kwalen te behandelen en om de gezondheid te behouden.

Maar pas in 1910 leidde een ongeluk tot de wetenschappelijke waardering van aromatherapie. René-Maurice Gattefossé, een Franse chemicus, liep ernstige brandwonden op in zijn laboratorium en behandelde het met de op één na beste vloeistof – het was etherische olie van lavendel. Tot zijn verbazing genazen de brandwonden verrassend snel en zonder littekens. Hierdoor gefascineerd deed hij onderzoek naar de helende werking van etherische oliën en wordt hij nu beschouwd als de vader van de aromatherapie. Zijn onderzoek en publicaties over aromatherapie zijn fundamenteel voor alle latere toepassingen van aromatherapie essentiële oliën, de term “aromatherapie” was geboren. Tegenwoordig bewijzen wetenschappelijke studies dat veel essentiële oliën antibacteriële, antivirale en schimmeldodende, huidverzorgende, cel regenererende, ontspannende en andere componenten hebben, wat hun praktische gebruik in de volksgeneeskunde en hun beschermende effect tegen besmettelijke ziekten verklaart.

Wat is aromatherapie?

De kracht van aromatische planten voor onze gezondheid

We zijn gefascineerd door deze in druppeltjes geconcentreerde plantenkracht en de onvergelijkbare selectie van natuurlijke genezende krachten die het resultaat zijn van de verschillende chemische componenten van de afzonderlijke essentiële oliën. De kennis van hoe de werking van natuurlijke etherische oliën op lichaam en geest kan worden gebruikt en hoe ze kunnen worden gebruikt voor ontspannende en gezondheid bevorderende toepassingen, zit in elk van onze producten. Naast de ruikbare, sensuele ervaring van de essentiële oliën, ondersteunen talrijke onderzoeken hun effectiviteit bij ziekten en aandoeningen. Dit maakt aromatherapie de perfecte preventieve gezondheidszorg.

Green Souls gebruikt deze geurige actieve ingrediënten om de fysieke en mentale gezondheid op een volledig natuurlijke manier te versterken. Onze waardevolle essentiële oliën, meestal van 100% biologische teelt of wildcollectie, zijn ideaal voor individuele aromatherapie of aromaverzorging. Ze ontspannen en vrolijken je op, bevorderen de concentratie of een goede nachtrust, versterken het immuunsysteem en elimineren ziekteverwekkers in de lucht. Hun positieve eigenschappen ontvouwen zich in verschillende vormen van toepassing, bij inademing of via huidcontact.

Over ons

100% veganistisch, dierproefvrij en natuurlijk. Handgemaakt in kleine hoeveelheden in Goes, Zeeland.

Onze producten bevatten geen:

Conserveringsmiddelen of chemicaliën. Geen kunstmatige kleuren of kleurstoffen. Geen synthetische stoffen of parabenen. Geen dierlijke producten, dierlijke bijproducten of dierproeven.

Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws en specials te ontvangen.
Contact