Spanning verminderen met aromatherapie

Spanning ylang ylang olie

Laat de spanning van je afglijden met aromatherapie

aromatherapie

De zenuwen zijn verantwoordelijk voor de vrijwillige beweging van ons lichaam. Ze vertellen de spieren of ze moeten samentrekken (samentrekken) of loslaten (ontspannen). Als er spanning is, bevelen de zenuwen de spier constant om samen te trekken. Als de spier gedurende langere tijd in zo’n spanningstoestand verkeert, zijn pijn en problemen met de bloedsomloop het gevolg.

Ook probeer je automatisch de doffe pijnlijke plek te beschermen, wat weer kan leiden tot een suboptimale houding.

Aromatherapie om spanning te verlagen

Hoe divers de oorzaken ook zijn, er zijn ook verschillende oplossingen. Het vermijden van eenzijdige of steeds dezelfde (verkeerde) lasten is een goed idee, maar soms niet of slechts gedeeltelijk haalbaar.

Emotionele uitdagingen, stress of pijn kunnen ook tot spanning leiden.

Afhankelijk van de oorsprong van de spierspanning krijgt het mentale aspect in aromatherapie meer of minder belang. Ontspannende ingrediënten in verschillende etherische oliën en passende toepassingen, zoals een massage, kunnen de spier helpen ontspannen.

Hoe werkt een consult?

We bespreken jouw zorgen en mogelijke toepassingen. Dan laat ik je kennismaken met geschikte etherische oliën waaruit je de juiste kunt kiezen. Daarna volgt de toepassing in mijn praktijk en/of je neemt de producten mee naar huis om zelf aan te brengen. Alles wat we bespreken is uiteraard vertrouwelijk.

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions