Pijn verminderen met aromatherapie

Aromtherapie tegen pijn

aromatherapie

Pijn is een uitstekende eigenschap van het menselijk lichaam, omdat het aangeeft dat er iets mis is en onze aandacht verdient. Dit waarschuwingssignaal duurt normaal gesproken totdat het letsel is genezen.

Anders ligt het bij pijn die langer aanhoudt. In tegenstelling tot kortdurende pijn of wat in technische termen ook wel acute pijn wordt genoemd, is de exacte oorsprong van de pijn niet (meer) duidelijk of is er geen kans op genezing (bijv. artrose). Chronische pijn is wanneer het langer dan drie maanden aanhoudt. Naast de fysieke beperkingen kan ook de psyche aangetast worden. Gevolgen voor het dagelijks leven zijn vaak het gevolg.

aromatherapie pijnbestrijding
pijnbestrijding aromatherapie

Aromatherapie als pijnbestrijding

Ons organisme heeft een sterk zelfgenezend vermogen: het lichaam werkt zelf om de blessure te genezen. De ondersteuning van deze zelfgenezende krachten is een mogelijk uitgangspunt voor aromatherapie. Met de verschillende ontspannende ingrediënten van de essentiële oliën kunnen spierkrampen, die ook de pijn kunnen versterken, positief worden ondersteund. Bepaalde actieve ingrediënten van etherische oliën zijn pijnstillend en ontstekingsremmend, waarbij deze met de grootste zorg moeten worden geselecteerd, rekening houdend met de oorzaak van de pijn, bestaande medische maatregelen en/of medicatie.

Hoe werkt een consult?

We bespreken jouw zorgen en mogelijke toepassingen. Dan laat ik je kennismaken met geschikte etherische oliën waaruit je de juiste kunt kiezen. Daarna volgt de toepassing in mijn praktijk en/of je neemt de producten mee naar huis om zelf aan te brengen. Alles wat we bespreken is uiteraard vertrouwelijk.

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions