Aromatherapie voor de huid

Huidproblemen: Ondersteun de huid met producten op basis van etherische oliën

aromatherapie

Er is een gezegde dat de huid de spiegel is van de ziel. Dit impliceert duidelijk de psychologische relatie tussen ons buitenste orgaan en ons eigen welzijn en verklaart ook waarom bepaalde huidaandoeningen pas optreden of verergeren wanneer er psychologische stress optreedt. Natuurlijk zijn er ook huidproblemen die ontstaan ​​zonder dat onze emoties er iets mee te maken hebben – bijvoorbeeld omdat ze erfelijk zijn, door blootstelling aan de zon of door het innemen van medicijnen.

Het behouden of ondersteunen van de natuurlijke beschermende barrière van de huid is een belangrijk doel van aromatherapie. Met zowel de basis oliën, basis crèmes als essentiële oliën en hun unieke combinaties van natuurlijke actieve ingrediënten, kan ik een verzorging samenstellen die is afgestemd op de behoeften van jouw huid.

Aromatherapie kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan huidproblemen, waaronder:

  1. Acne: een crème op basis van o.a. tea tree olie, kan helpen om de huid te reinigen en ontstekingen te verminderen.
  2. Eczeem: een crème op basis van o.a. kamille, lavendel en geranium kunnen helpen om de huid te kalmeren en te hydrateren en kunnen ook de jeuk verminderen.
  3. Veroudering: een crème op basis van o.a. geranium en lavendel, kunnen helpen om de huid te versterken en te verstevigen en de verschijning van rimpels te verminderen.
  4. Psoriasis: een crème op basis van o.a. tea tree olie en lavendel kunnen helpen om de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen.
  5. Rosacea: een crème op basis van o.a. kamille en geranium kunnen helpen om de huid te kalmeren en ontstekingen te verminderen.
  6. Brandwonden: een crème op basis van o.a. lavendel en tea tree olie kunnen helpen om de genezing van de huid te bevorderen en ontstekingen te verminderen.

Het is belangrijk om te onthouden dat aromatherapie niet altijd een effectieve behandeling is voor huidproblemen en dat het altijd aanbevolen is om een arts te raadplegen als u zich zorgen maakt over uw huid.

Hoe werkt een consult?

We bespreken de huidige conditie van je huid en je gewenste doel. Vervolgens laat ik je kennismaken met mogelijke producten en toepassingen en de juiste etherische oliën waaruit je de juiste kunt kiezen. Daarna volgt de toepassing in mijn praktijk en neem je de producten mee naar huis om zelf aan te brengen. Alles wat we bespreken is uiteraard vertrouwelijk.

© 2022 All rights reserved​

Made with ❤ by JK websolutions