Aromatherapie Consult

peesplaatontsteking
green souls consult

Consult

lijnklein

Voordat we aan de behandeling gaan beginnen voeren we eerst een volledig consult uit, hierbij zal ik vragen stellen over jouw medische geschiedenis, jouw algemene gezondheid, jouw voeding en levensstijl. Het kan zijn dat ik je nog voor het consult een anamnese formulier zal toesturen via email of app, en als jij deze invult en terugstuurt zal dit mij helpen om voor jou een aantal oliën te selecteren die bij jouw behoeften passen. In het consult zoeken we dan samen uit welke oliën bij jou en jouw wensen passen, want naast de juiste toepassing maken de individuele samenstelling en het afstemmen op jouw persoonlijke wensen het verschil!

Ik zal je uitgebreid adviseren over de veelzijdige toepassingsmogelijkheden en de sterke krachten van aromatherapie. Met behulp van de hoogwaardige, etherische essences, die bijvoorbeeld door distillatie, extractie of persing worden verkregen, ontstaat een blijvende gezondheid voor lichaam, geest en ziel. De kosten van de melanges variëren op basis van de gebruikte etherische oliën en dragers, evenals de bereide hoeveelheid.

De geselecteerde oliën worden vervolgens toegevoegd aan een dragerolie en/of crème en worden tijdens de massage gebruikt. De gebieden, die tijdens de massage worden behandeld,  zijn afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, bij alle massages maak ik gebruik van deze olie, alleen bij de bindweefselmassage volgt na de behandeling een lichte massage met de speciaal voor jouw geselecteerde oliën, dit omdat de huid niet te vet mag zijn om een bindweefselmassage te kunnen geven; dit in verband met het wegglijden van de huid.

aromatherapie praktijk

Werkwijze bij de massage

Ik laat je even alleen in de massageruimte, zodat je je op het gemakje kunt omkleden en plaats kan nemen op de massagetafel. Tijdens de massage dek ik jou toe met warme handdoeken om je lichaam te beschermen en je warm te houden. De afspraak is in principe in stilte, maar bij enig ongemak laat het alsjeblieft weten.  Aan het einde van de behandeling kan ik je bepaalde producten aanbevelen om thuis te gebruiken, bijvoorbeeld voor in bad of een diffuser, of een inhaler of rollerflesje met de voor jouw geselecteerde etherische oliën om de voordelen van je massage te vergroten.

Wanneer de massage is afgerond haal ik je zachtjes weer terug uit je dromerige toestand, was mijn handen en dan mag je rustig van de tafel af komen. Ik verlaat de ruimte zodat jij je rustig kan aankleden en nog een glaasje water of thee kan drinken. Idealiter blijf je de rest van de dag ook veel drinken, zodat alles wat is losgemaakt goed afgevoerd kan worden, en laat je de olie zo lang mogelijk intrekken om je lichaam ook na afloop goed te blijven voeden.

praktijk voor aromatherapie

Houd er rekening mee dat ik geen arts of natuurgeneeskundige ben. Dit betekent dat het een dienst is gericht op preventie en het vergroten van jouw welzijn. Het is geen vervanging voor een bezoek aan de dokter.

Focuspunten

* Rustgevende werking op het zenuwstelsel
* Stimulatie van de afweer van het lichaam
* Evenwicht op de psyche
* Alternatief voor medicijngebruik
* Hersenfuncties stimuleren of juist kalmeren
* Positieve invloed op logica en concentratie
* Bevorder de ontspanning en het herstel

Toepassingsgebieden

* Huid- en lichaamsverzorging
* Zorg
* Gezondheidszorg
* Mentale en fysieke onbalans
* Spanningen, hoofdpijn, overgangsklachten,
* Concentratie problemen
* en nog veel, veel meer…

basilicum olie

Hoewel etherische oliën volledig natuurlijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het ook vluchtige producten zijn die jouw gezondheid ernstig kunnen aantasten als ze op ongepaste wijze worden gebruikt of toegepast. Bepaalde etherische oliën kunnen de huid beschadigen als je ze gebruikt voordat je gaat zonnebaden, terwijl andere etherische oliën weer vermeden moeten worden tijdens de zwangerschap of bij het nemen van bepaalde medicijnen. Daarom is het zo belangrijk om naar een goed opgeleide, professionele aromatherapeut te gaan – of het nu gaat om een ​​aromatherapiebehandeling of om advies over hoe etherische oliën veilig thuis te gebruiken.

lijnklein

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions