Aromatherapie Consult

peesplaatontsteking
green souls consult

Consult

aromatherapie

Ik ben blij dat je geïnteresseerd bent in aromatherapie en het overweegt om een consult te boeken. Aromatherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruik maakt van essentiële oliën uit planten om emotionele en fysieke klachten te verminderen. Het kan een krachtige aanvulling zijn op andere behandelingen en kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van slaap en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Ik zal je uitleggen wat je kan verwachten tijdens een aromatherapie consult, hoe het proces werkt en hoe je het meeste uit je consult kunt halen.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van geneeskunde die gebruik maakt van essentiële oliën uit planten om emotionele en fysieke klachten te verminderen.

Deze oliën worden gewonnen uit de bladeren, bloemen, schors, wortels en zaden van planten en bevatten de unieke geuren en medicinale eigenschappen van de plant. Essentiële oliën kunnen worden gebruikt op verschillende manieren, zoals in massageolie, in bad, in inhalatoren en in aromalampen.

Wat kan je verwachten tijdens een aromatherapie consult?

Tijdens een aromatherapie consult zal ik je vragen naar je medische geschiedenis, huidige gezondheidstoestand en eventuele specifieke klachten of zorgen. Ik zal ook naar je levensstijl kijken, zoals je voeding, slaappatroon en stressniveau. Dit alles helpt mij om de juiste essentiële oliën en behandelingen voor je te bepalen.

Na deze intake zal ik een behandeling voorstellen, die kan bestaan uit massage met essentiële oliën, het gebruik van een aromadiffuser of het aanbrengen van producten met essentiële oliën op de huid. De behandeling zal gericht zijn op het verminderen van je specifieke klachten en het verbeteren van je algehele welzijn.

Hoe kan je het meeste een aromatherapie consult halen?

Om het meeste uit je aromatherapie consult te halen, is het belangrijk om open en eerlijk te zijn over je medische geschiedenis en huidige gezondheidstoestand.

Het is ook belangrijk om duidelijk te communiceren wat je verwachtingen zijn van de behandeling en welke resultaten je wilt zien. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat je behandeling op maat gemaakt is en gericht is op het verminderen van je specifieke klachten.

Het is ook aan te raden om vragen te stellen tijdens het consult, zodat je beter begrijpt hoe de behandeling werkt en wat je kunt verwachten. Als je thuis producten op basis van essentiële oliën wilt gebruiken, is het belangrijk om te onthouden dat ze zorgvuldig moeten worden gebruikt en dat sommige oliën niet geschikt zijn voor bepaalde aandoeningen of tijdens de zwangerschap.

Wat zijn de voordelen van aromatherapie?

Er zijn tal van voordelen verbonden aan aromatherapie, waaronder:

  • Vermindering van stress en angst: Sommige essentiële oliën, zoals lavendel en kamille, kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst. Ze werken door het beïnvloeden van het limbisch systeem in de hersenen, dat verantwoordelijk is voor emoties en gedrag.
  • Verbetering van de slaap: Sommige oliën, zoals valeriaan en sandelhout, kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Ze werken door het verminderen van stress en het verhogen van het aantal aanmaak van slaaphormonen in het lichaam.
  • Ondersteuning van het immuunsysteem: Sommige oliën, zoals tea tree en eucalyptus, bevatten antiseptische eigenschappen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Ze kunnen helpen bij het bestrijden van infecties en het verminderen van ontstekingen.

Conclusie

Aromatherapie kan een krachtige aanvulling zijn op andere behandelingen en kan helpen bij het verminderen van stress, het verminderen van pijn, het verbeteren van slaap en het ondersteunen van het immuunsysteem. Tijdens een aromatherapie consult zal de ik je vragen naar je medische geschiedenis, huidige gezondheidstoestand en eventuele specifieke klachten of zorgen. Ik zal ook naar je levensstijl kijken en een behandeling voorstellen die gericht is op het verminderen van je specifieke klachten en het verbeteren van je algehele welzijn.

Ik hoop je te hebben geholpen om meer te weten te komen over aromatherapie en wat je kan verwachten tijdens een aromatherapie consult. Als je nog vragen hebt of meer wilt weten, aarzel dan niet .en neem contact met mij op.

Werkwijze bij de massage

Ik laat je even alleen in de massageruimte, zodat je je op het gemakje kunt omkleden en plaats kan nemen op de massagetafel. Tijdens de massage dek ik jou toe met warme handdoeken om je lichaam te beschermen en je warm te houden. De afspraak is in principe in stilte, maar bij enig ongemak laat het alsjeblieft weten.  Aan het einde van de behandeling kan ik je bepaalde producten aanbevelen om thuis te gebruiken, bijvoorbeeld voor in bad of een diffuser, of een inhaler of rollerflesje met de voor jouw geselecteerde etherische oliën om de voordelen van je massage te vergroten.

Wanneer de massage is afgerond haal ik je zachtjes weer terug uit je dromerige toestand, was mijn handen en dan mag je rustig van de tafel af komen. Ik verlaat de ruimte zodat jij je rustig kan aankleden en nog een glaasje water of thee kan drinken. Idealiter blijf je de rest van de dag ook veel drinken, zodat alles wat is losgemaakt goed afgevoerd kan worden, en laat je de olie zo lang mogelijk intrekken om je lichaam ook na afloop goed te blijven voeden.

praktijk voor aromatherapie

Houd er rekening mee dat ik geen arts of natuurgeneeskundige ben. Dit betekent dat het een dienst is gericht op preventie en het vergroten van jouw welzijn. Het is geen vervanging voor een bezoek aan de dokter.

Focuspunten

* Rustgevende werking op het zenuwstelsel
* Stimulatie van de afweer van het lichaam
* Evenwicht op de psyche
* Alternatief voor medicijngebruik
* Hersenfuncties stimuleren of juist kalmeren
* Positieve invloed op logica en concentratie
* Bevorder de ontspanning en het herstel

Toepassingsgebieden

* Huid- en lichaamsverzorging
* Zorg
* Gezondheidszorg
* Mentale en fysieke onbalans
* Spanningen, hoofdpijn, overgangsklachten,
* Concentratie problemen
* en nog veel, veel meer…

basilicum olie

Hoewel etherische oliën volledig natuurlijk zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het ook vluchtige producten zijn die jouw gezondheid ernstig kunnen aantasten als ze op ongepaste wijze worden gebruikt of toegepast. Bepaalde etherische oliën kunnen de huid beschadigen als je ze gebruikt voordat je gaat zonnebaden, terwijl andere etherische oliën weer vermeden moeten worden tijdens de zwangerschap of bij het nemen van bepaalde medicijnen. Daarom is het zo belangrijk om naar een goed opgeleide, professionele aromatherapeut te gaan – of het nu gaat om een ​​aromatherapiebehandeling of om advies over hoe etherische oliën veilig thuis te gebruiken.

aromatherapie

© 2022 All rights reserved​

Made with by ❤ JK websolutions