Aromatherapie bij angststoornissen

Angststoornissen

Wat kun je op natuurlijke wijze doen tegen angst?

aromatherapie

Angst is, net als pijn, eigenlijk een positief instrument van ons menszijn om zo snel mogelijk te kunnen reageren om onszelf te beschermen in bedreigende situaties. Er zijn verschillende soorten angsten van verschillende oorsprong, waaronder ook angststoornissen. In de volgende regels of beter gezegd, in mijn consulten behandel ik angsten die ontstaan ​​door een specifieke gebeurtenis.

Angst is een uiting van angst voor een gebeurtenis – bijvoorbeeld angst om te zakken voor examens, angst voor de dood of kwetsbaarheid tijdens het reizen per vliegtuig, angst om te vallen op hogere posities. Naast het psychisch zeer stressvolle gevoel zijn er vaak ook lichamelijke tekenen. De ademhaling verandert, men wordt bleek, gaat zweten en zowel de spijsvertering als het slaapritme zijn niet meer in balans. Deze kleine selectie van lichamelijke symptomen laat zien dat het hele organisme onder stress staat.

Aromatherapie

In één van mijn afstudeerscripties behandelde ik een bepaalde etherische olie om vliegangst te verminderen. Zodat je meer ontspannen bent voor en tijdens de vlucht. Ook al zal het nooit je favoriete manier van reizen worden ben je wel meer ontspannen voor en tijdens de vlucht.

Voel je je aangesproken, kom dan eens langs, dan kijken we samen hoe we jouw situatie kunnen ondersteunen.

Hoe werkt een consult?

We bespreken je angst en mogelijke toepassingen. Dan laat ik je kennismaken met geschikte etherische oliën waaruit je de juiste kunt kiezen. Je kunt de producten dan mee naar huis nemen om zelf te gebruiken. Ook kan ik je na het consult een al ontspannende massage geven. Alles wat we bespreken is uiteraard vertrouwelijk

© 2022 All rights reserved​

Made with ❤ by JK websolutions